OM URBAN FUSION

Urban Fusion startade som ett dancespace där vi bortser från normer, regler och etiketter som kan finnas på andra dansgolv. Istället tar du bara med dig den erfarenhet du har av att dansa och röra dig och provar nya sätt. Genom att öppna dig och våga prova nytt ökar ditt livsutrymme och din mentala, fysiska och själsliga rörlighet.
Idag är Urban Fusion mer än bara dans. Det är ett space för medmänsklighet och autenticitet, för självuttryck i gemenskap  där vi fokuserar på glädje, kärlek, närhet och respekt. Oavsett vad vi gör och hur vi arbetar eller umgås styr dessa värderingar det space som håller människorna. Urban Fusion drivs med ett ideelt ändamål och vi skänker våra socials finansiella överskott till välgörenhet.

om louise

(Grundare) - Louise Hellbom är levnadskonstnären, yogaterapeuten och dansaren. Hon är en ödmjuk ledare och entreprenör som guidar inkännande och intuitivt men också med humor och självdistans, allt för att du skall känna dig trygg i dig själv och i gruppen. Hon har lång erfarenhet och stor passion för att arbeta med grupper. Naturen är det space hon trivs allra bäst i och hon tar gärna med människor ut för att komma längre in i kontakt med sig själva. Louise arbetar med hjärnträning och kroppsterapi och inspireras av alla sorters rörelse.

Om stephane

(Grundare) - Stephane Blandeau är humanisten, företagsledaren, socialentreprenören  och dansaren.
Han arbetar dagligen med teamutveckling och ledarskap. På dansgolvet är Stéphane en omtyckt partner som ständigt improviserar och skapar nytt till musiken. Han är ödmjuk inkännande, och stabil både som ledare och dansare.
Med salsa och Cha-cha som grund, har Stéphane enkelt blandat in olika stilar och öppnat för diverse influenser såsom Tango, Blues, West coast Swing, mm. Utöver dans är Stéphane en hängiven utövare av Tai-Chi och Kung-Fu vilket ger honom extra inspiration i dansen och livet.

VOLONTÄRA CORE-TEAM LEDARE

Linnea Oom
Viktigt för mig:
Samhörighet, att få vara sig själv fullt ut och kreativ rörelseglädje.
Jag engagerar mig för att fler ska få upptäcka och uppleva den kärleksfulla gemenskap som UF innebär.


Susanna Lejbro
Viktigt för mig:
Vara autentisk i alla olika känslolägen och möta andra i det autentiska och mänskliga. Även att kunna skratta tillsammans och fylla på med lek och kreativitet.
Jag engagerar mig för att dela kraften i dans med andra som ett prestigelöst uttryck, en trygg plats och en glittrande sätt att mötas och skapa magi.


Julia Svahn
Viktigt för mig:
Se bortom strukturer, att vara sann och att låta glädje ta stor plats i livet.
Jag engagerar mig för att själv ta del av och möjliggöra för andra en plats där uttrycksfrihet i dans till toner som kittlar dina sinnen står på menyn.Linnea Larsson
Viktigt för mig:
Kontakt(connection), tillåtelse, lek och samvaro.
Jag engagerar mig för att det är roligt och för att det här välkomnande stora vardagsrummet ska fortsätta vara att ställe där vi samlas och kan ägna oss åt sånt vi njuter och gläds av.

VÅRA VÄRDERINGAR

DANSFILOSOFI À la urban fusion

GLÄDJE

Kärleken till dansen handlar allra först och främst om att det är glädje, livsglädje som väcks, skapas och omvandlas till energi i och runtomkring oss. Vi känner oss levande och lyckliga mitt i stunden, mitt i det där steget, mitt i den där strofen, mitt i det där rytmiska slaget… 

Flow

Det finns stunder då du är i flow. Fullständigt närvarande i varje rörelse och moment, utan att tänka på varken nästa steg eller steget innan. Du upplever en enhet med din partner, med musiken, i dansen. Det är både en sällsam upplevelse och samtidigt fullständigt naturligt. När vi tillåter allt att ske utan att döma och bara följer med, då skapar vi möjligheter att befinna oss i flow…

Det magiska är att vi kan öva oss på att vara där, på egen hand och tillsammans med en partner. 

KOMMUNIKATION

Pardans är kommunikation. Kommunikation mellan musiken och din kropp, kommunikation mellan din kropp och någon annans kropp och rörelse. Både som förare och följare vinner vi på att vara lyhörda, försöka se det som en flervägskommunikation. Vi lyssnar till partnern och musiken och försöker förstå.  Varje impuls och signal i förningen har precis som i schack en oändlig massa möjligheter att tolkas av den andra. Det är när vi är öppna för varandras olika tolkningar som vi skapar ett helt eget gemensamt språk på dansgolvet.